КЦ Блог


29.10.2020

Писци препоручују: Виолета Бабић

Сваког дана током трајања Сајма књига „Креативног центра“ прочитајте које књиге препоручују наши познати писци за децу. Данашњу препоруку написала је Виолета Бабић.

.............

Прочитала сам преко 1.000 књига Kреативног центра, а толико има дивних и незаборавних да је тешко издвојити једну.

Знам да су многе девојчице већ прочитале бар један из серије романа о Алис и Мег и оне о племенитој девојчици Иви Гордон, које је написала позната ирска ауторка Џуди Kертин. Неки од њих су Моја сусетка Алис, Алис и Меган заувек, Само не питајте Алис, Bonjour, Алис, па онда Једна је Ива, Препустите то Иви, Ивино путовање, Ивино летовање, а има их још. Одрастају, међутим, нове генерације девојчица и морам рећи да од срца препоручујем не једну књигу, већ све романе који су изашли у едицији Свет је један о тим малим Иркињама.

То су књиге које доносе дивне приче о другарству, школским часовима, добрим али и пакосним другарицама, говоре нам о племенитости, довитљивости, страховима који прате детињство и младост, али и о првим љубавима, а све је то – зар не? – оно што интересује младе. Сигурна сам да ћете у тим књигама пронаћи себе и препознати детаље из најлепшег периода сопственог живота.

   

    

Виолета Бабић рођена је 1953. године у Београду. Дипломирала је на групи за српски језик и књижевност на Филолошком факултету у Београду. Двадесет пет година радила је у Институту за српски језик на изради Речника српскохрватског књижевног и народног језика. У Креативном центру запослена је као лектор и уредник појединих издања. Аутор је књига Мој први сликовни речник српског језика, Књига за сваку девојчицу, Бележница за сваку девојчицу, Књига за сваког дечака, Бележница за сваког дечака, Књига за девојке … и њихове момке, Менопауза – Књига за сваку жену, 365 језичких цртица, 366 језичких цртица и 367 језичких цртица у издању Креативног центра.

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa