КЦ Блог


20.12.2021

Зимски авантуристички романи

Ове зиме отпутујте у чудесне и узбудљиве светове са јунацима авантуристичких романа за основце!

Отисните се до обале мистериозног Албиона, спустите се скијама у светлуцаву глимердаленску долину, отпутујте до једне ескимске заједнице и запловите с гусарима леденим морем!

Трговац снегом

Лети Биберко живела је у кући на стубовима, близу ветровите обале Албиона. Никада јој се није догодило ништа необично – све до једне зимске ноћи, ноћи у којој је код ње стигао трговац снегом. Он је за себе рекао да је алхемичар, највећи од свих који су икада постојали, а у коферу од махагонија донео је свој најновији проналазак. Тај проналазак промениће Летин живот, али и цео свет, заувек. Тај проналазак био је снег…

Авантуристички роман пун магије, породичних тајни и мистерије!

Девојчица из светлуцаве долине

Тоње је једино дете које живи у светлуцавој долини високо у планинама Норвешке. Дане проводи са старим, мрзовољним Гунвалом, својим најбољим пријатељем, и пошто су стално заједно, Тоње мисли да зна све о њему. Ипак, показало се да и није баш тако. Једног дана Тоње је сазнала да Гунвал крије велику тајну…
И док се пролеће бори да победи зиму, док се долина пресијава, а река бруји, Тоње покушава да врати срећу и звуке виолине у живот свог пријатеља, уз омиљен мото – брзина и самопоуздање.

Овај роман допашће се свима који воле авантуре Хајди и Пипи Дуге Чарапе!

Шаманова клетва

Ово је узбудљив роман у којем се приповеда о животу Ескима и бројним авантурама младића Прождрљиве Ласице. Њега је још као бебу проклео Паалијак, племенски шаман. Младић савлађује бројне препреке борећи се против клетве. Највећа му је жеља да живи срећно и задовољно с вољеном девојком која се зове Људски Дах.

Аутор овог романа Мајкл Кусугак рођен је у Канади, а док је био дете, његова породица путовала је на саоницама које су вукли пси и живала традиционалним ескимским начином живота.

 

Гусари с леденог мора

"Твоје сестре нема. Тако то бива са онима које одведе Белоглави. Они … више не постоје."
Тог дана када је отео Сирину млађу сестру гусар Белоглави стекао је противника на ког није рачунао. Сири се одважила на нешто што нико други није смео – кренула је у потрагу за озлоглашеним гусаром и његовим тајанственим рудником дијаманата. Иако се плашила, напред ју је водило то што је знала да је њена млађа сестра Мики, тако сама у свету гусара, уплашена много више од ње.

Авантуристички роман Гусари с леденог мора je причa о пријатељству, сестринској љубави и храбрости.


Дечак из леда
Професор Роберт Ворен задужен је за испитивања у војној бази на Гренланду. Окружен белином снега и леда он тешко проводи своје дане. Прогања га то што је део његовог научног рада искоришћен приликом стварања атомских бомби, као и слика сина Џека који је погинуо у борбама на Пацифику.
У тренутку када је одлучио да нестане у водама океана и пронађе свој мир, са ивице леденог гребена угледао је необичан блесак. Нешто је плутало заробљено у води, нешто што људски ум није могао ни да замисли. И од тог часа за професора Роберта Ворена ништа више није било исто…

Узбудљив роман за старије основце доноси нам причу о покајању и другим шансама у животу.

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa