ВЕБИНАР ЗА ВАСПИТАЧЕ – РАЗЛИЧИТИ, А ЈЕДНАКИ

15.09.2022

Тема: сликовница као подршка развоју толеранције код деце

Креативни центар вас позива да се пријавите на бесплатан вебинар намењен васпитачима и стручним сарадницима у предшколским установама. На вебинару ће бити речи о томе због чега је важно код деце у раном узрасту развијати толеранцију и на који начин сликовнице могу бити добра подршка у томе. Такође, васпитачи ће моћи да чују и искуства из праксе илустрована примерима активности, која им могу бити корисна у раду.

У издању Креативног центра недавно је објављено неколико издања која говоре о различитости: Црвенци и Плавци, Зека песник, Кишни облак, Ствар, Ђура Ходалица и Зиг-Зага и Рода Бода. Ове сликовнице шаљу деци поруку да је важно разумети и поштовати оне који су другачији од нас, а истовремено су и подршка онима који пате због тога што су другачији – поручују им да не одустају, да цене своје квалитете и да ће наћи неког ко ће бити уз њих.

„Слушајући приче које имају јасну књижевну вредност деца имају прилику да уче да разумеју: како је то бити различит и колико боли када те због тога одбаце, како су различити исти, само наизглед различити и како се разумевање другог награђује искреним пријатељством и искреном помоћи у невољи“, истиче психолог Марина Виденовић.

Термин: четвртак, 22. септембар 2022, у 19 h

Учествују: Марина Виденовић, психолошкиња, Данијела Ранчић, васпитачица вртића Зека из Обреновца и Јелена Драгојловић, ПР менаџер Креативног центра

Трајање: 45–60 минута

Вебинар ће бити одржан помоћу апликацијеZoom.

Уколико желите да учествујете на вебинару, можете се пријавити ОВДЕ.

Пријављивање је могуће до 21. септембра, а на дан одржавања вебинара на вашу мејл-адресу биће послат линк за приступ.

За све који буду присуствовали вебинару обезбеђена је потврда о присуству, која ће бити послата мејлом неколико дана након одржавања вебинара.

...................

Креативни центар вас позива и да се пријавите на конкурс РАЗЛИЧИТИ, А ЈЕДНАКИ, намењен предшколским установама на територији Србије. Тема конкурса је сликовница као подршка развоју толеранције код деце. Пропозиције конкурса наћи ћете на сајту Креативног центра.

Корисни линкови

banka intesa