НОВО! ЗОГ и ЗОГ И ЛЕТЕЋИ ДОКТОРИ

04.08.2023

Нове сликовнице Џулије Доналдсон и Аксела Шефлера – ЗОГ и ЗОГ И ЛЕТЕЋИ ДОКТОРИ!

Омиљени серијал сада је богатији за две нове сликовнице!

Зог је живахан млади змај који иде у школу за змајчиће. Жели да буде најбољи у разреду и да добије златну значку. Мадам Змајка учи Зога и његове другаре да лете, урлају, бљују ватру, отимају принцезе и боре се с принчевима. Зог је крупан и неспретан, па се током тих лекција често повређује, али му помаже девојка која се увек појави у правом тренутку, и то са фластерима, завојима и лековима.

Као и у другим сликовницама Џулије Доналдсон, читаоце очекују бројни обрти: испоставиће се да је тајанствена девојка заправо принцеза која жели да буде докторка, а да витез који долази да је спасе више воли стетоскоп од оклопа. Њих двоје се удружују у својој лекарској мисији, а Зог одлучује да им се придружи. Тако настаје екипа Летећи доктори. Мали читаоци уживаће у овој узбудљивој, духовитој и поучној причи у стиховима.

„Знала сам да наш уредник јако жели да напишемо причу о змају, али тек када сам се досетила имена Мадам Змајка решила сам да радњу приче сместим у школу за змајеве“, каже Џулија Доналдсон.

Сликовница ЗОГ објављена је 2010. године у Великој Британији. Освојила је Galaxy награду за дечју књигу године, као и Oxfordshire награду коју додељују ученици британских основних школа, а до данас је преведена на 19 језика и продата у више од милион примерака. По овој причи урађена је позоришна представа и снимљен анимирани филм, који је као и остале екранизације дела Џулије Доналдсон традиционално емитован на Би-Би-Сију за Божић 2018. године.

Сви они који су прочитали сликовницу о змају Зогу знају да се прича завршава тако што млади змај и његови пријатељи принцеза Ивона и витез Гавра постају Летећи доктори. Наставак приче је био неизбежан, и ево нас пред још једном узбудљивом авантуром у коју нас води Џулија Доналдсон – ЗОГ И ЛЕТЕЋИ ДОКТОРИ.

Ивона, Гавра и Зог лете од једног до другог пацијента и лече их с великим успехом. Заплет у причи настаје када Ивонин стриц, иначе краљ, забрани принцези да се бави лекарским позивом и затвори је у кулу. Ко зна како би се прича завршила да се и сам краљ није разболео и да га на крају није излечила … хм, погодите ко?!

 

„Џулија Доналдсон и Аксел Шефлер су Ленон и Макартни дечјег издаваштва.“

Сандеј тајмс

 

Ексклузивно, само на нашем сајту и у нашим књижарама у Београду и Нишу можете набавити љупке и мекане плишане играчке направљене према јунацима из ове сликовнице – ЗОГ, ЗЕЛЕНИ ЗМАЈ и РОЗЕ ЗМАЈ.

Корисни линкови

banka intesa