КЦ Блог


27.10.2020

Писци препоручују: Златко Васић

Сваког дана током трајања Сајма књига „Креативног центра“ прочитајте које књиге препоручују наши познати писци за децу. Данашњу препоруку написао је Златко Васић.

...........................
Роман бугарског писца Александра Секулова Пустоловина на острву птица књига је која не престаје да ме опчињава. Језик од ког је саткана испуњава је топлином и светлошћу, налик оној коју сваки пут призовем када се присећам сопственог детињства. Ова дивна прича вратила ми је скоро заборављене слике, мирисе и гласове из давно проживљених авантура, а Николас, Алекс и Армандо су слични јунацима с којима сам одрастао.

Пустоловина на острву птица је свакако једна од оних књига које бих волео да сам написао.



Златко Васић је рођен 1973. године у Апатину. Од 1995. године запослен је у Културном центру Апатин, на месту уредника књижевног програма. Пише поезију и прозу за децу и одрасле. Своје радове је објавио у преко четрдесет књижевних часописа, новина, зборника и билтена. Од 2012. године седамдесет његових прича за децу прочитано је у емисији Добро јутро, децо Радио Београда 1. Добио је бројне награде, међу којима су најзначајније прва награда на 30. Фестивалу југословенске поезије младих у Врбасу, прва награда на Фестивалу поезије младих Вукови ластари, као и прва награда на конкурсу за кратку причу емисије Добро јутро, децо Радио Београда 1. Објавио је две збирке песама (Ужаснути хор и Вечера са женом која губи моје ствари), роман Војска облака и соли, као и романe за децу Чудесно путовање, Шумски дерби и Једрењак у кукурузу.

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa