КЦ Блог


05.12.2021

Празничне препоруке из „Креативног центра“

Празници нам доносе многе радости. Једна од њих је и прилика да с породицом проведемо више времена него обично. Предлажемо вам да се у данима предстојећих празника посветите својој деци и да уживате у дружењу. Читање књига је одличан избор, а у тој активности уживаћете и ви и деца.

Препоручујемо вам шест књига за породично читање и играње:

Петсон прави Деда Мраза

У илустрованом роману Петсон прави Деда Мраза описане су нове догодовштине овог симпатичног двојца. Како би обрадовао свог мачка Финдуса, чича Петсон је у тајности одлучио да направи механичког Деда Мраза, који ће моћи да говори и да се помера. Убрзо је схватио да је себи задао готово немогућ задатак… Финдус је на крају ипак добио свог Деда Мраза, баш онаквог каквог је желео, али ни сам Петсон није схватао како његова машина тако добро ради.

Петсон слави Божић

Приближио се Божић и стварно је био последњи тренутак да се купе намирнице за божићну трпезу, да се исече јелка и обаве све припреме пред празник. Када су Петсон и Финдус скоро завршили са свим пословима, догодило се нешто што нико није прижељкивао. У шуми је Петсон санкама налетео на камени зидић и … полетео! Пошто је повредио ногу, није могао да оде до продавнице и да купи храну за божићну трпезу, нити је могао у шуму по јелку. И када је изгледало да ће то бити најгори дан и да од славља неће бити ништа – стигло је изненађење…


Нова година – Сликовница расклапалица

Отворите странице ове фантастичне сликовнице и доживите магичну атмосферу новогодишњих празника! Тродимензионални призори и предмети који ће се појавити док будете расклапали њене странице учиниће празничне дане незаборавним за ваше најмлађе.

Новогодишњи лавиринти

Ово је књига која ће целој породици улепшати новогодишње и божићне празнике. У њој ћете наћи бројне забавне и занимљиве лавиринте у пределима завејаним снегом или на градским улицама и трговима. Полетите Деда Мразовим санкама, спасите ирваса који се изгубио у шуми и наградите себе путовањем у забавни парк Зимска чаролија.

Новогодишње коцкице

У овој малој радној свесци предшколци ће вежбати прецизност, логичко размишљање, опажање и креативност, а све те вештине неопходан су део припреме за школу. Дете ће се забавити уз теме које прате прославу новогодишњих празника и на занимљив начин ће се припремити за писање слова и усвајање првих математичких појмова.

Прутко

На самом почетку ове приче несташни пас одвојиће Прутка од његове породице, а низ несрећних догађаја водиће га све даље од њих. Сви који га срећу у њему виде само обичан комад дрвета, а Прутко је заправо брижни отац који више од свега жели да се врати својој жени и деци. Изненадно појављивање Деда Мраза преокренуће Пруткову судбину у правцу срећног завршетка.Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa