КЦ Блог


30.03.2020

Креативни кућни вртић 1

„Креативни центар“ ће у наредном периоду, док траје прекид у раду прешколских установа, у форми редовног недељног обавештења, припремати за своје сараднике предлоге за различите активности са децом у кућним условима. Те предлоге ви касније можете прослеђивати родитељима електронским путем, објављивати на сајту установе или их на други начин учинити доступним вашим корисницима.

У првом издању Креативног кућног вртића предлажемо следеће активности:

-          За све који у вртићу раде по радним листовима Креативног центра, креирали смо електронски образовни материјал намењен предшколцима, како бисмо им помогли да време у кући искористе припремајући се за школу на занимљив и  интерактиван начин. Материјал је подељен на шест тема, од којих свака садржи уводни текст и задатке за рад, а неки текстови су праћени и аудио верзијом коју читају познати глумци. Уз малу помоћ родитеља, деца могу користити овај материјал на рачунару, таблету или телефону. Јавите нам своје утиске!

-          Текст о томе зашто је важно читање наглас у кругу породице, као путоказ родитељима који ових дана трагају за активностима уз помоћ којих би садржајно и креативно провели време са својом децом. Ова активност препоручује се деци свих узраста, од прве године па до тинејџерског узраста.

-          Неколико научних огледа који се могу једноставно извести у кући, и за које није потребна посебна опрема. Играјте се и учите!

- Рубрику Путујемо од куће, у којој ћемо сваке недеље представити по једну земљу из књига С децом око света 1 и С децом око света 2.  Научите нешто ново и испробајте неке од занимљивих активности које су представљене у овим књигама!

-          И на крају, упућујемо вас на прилоге нашег сарадника, награђиваног писца Златка Васића, који на Facebook профилу објављује своје најлепше приче у текстуалном и аудио облику.

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa