КЦ Блог


26.11.2019

Пет празничних књига за децу

У сусрет Новој години представљамо вам пет одличних празничних издања намењених предшколцима и млађим основцима.

1. Новогодишњи лавиринти

Ово је књига која ће вам улепшати новогодишње и божићне тренутке. У њој ћете наћи бројне забавне и занимљиве лавиринте у пределима завејаним снегом или на градским улицама и трговима. Полетите Деда Мразовим санкама, спасите ирваса који се изгубио у шуми и наградите себе путовањем у Забавни парк Зимска чаролија. У почетку су лавиринти лакши за решавање, касније постају мало тежи, али се уз мало труда и концентрације сви могу решити. Решења можете наћи на крају књиге.

2. Петсон слави Божић Свен Нурдквист  

Приближио се Божић и стварно је био последњи тренутак да се купе намирнице за божићну трпезу, да се исече јелка, испеку папрењаци и обаве све припреме пред празник. Када су Петсон и Финдус скоро завршили са свим пословима, догодило се нешто што нико није прижељкивао. У шуми је Петсон санкама налетео на камени зидић и … полетео! Пошто је повредио ногу, није могао да оде до продавнице да купи храну за божићну трпезу, нити је могао у шуму по јелку. И када је изгледало да ће то бити најгори дан и да од славља неће бити ништа – стигло је изненађење…

3. Прутко Џулија Доналдсон

Топла римована прича о породици, храбрости и авантури идеална је за заједничко празнично читање с децом.
Прутко је свакако један од најнеобичнијих јунака које ћете срести у дечјим сликовницама. На самом почетку ове приче несташни пас одвојиће Прутка од његове породице, а низ несрећних догађаја водиће га све даље од њих. Сви који га срећу у њему виде само обичан комад дрвета, а Прутко је заправо брижни отац који више од свега жели да се врати својој жени и деци за празнике.

4. Новогодишње коцкице Мирјана Живковић

У овој малој радној свесци предшколци ће вежбати прецизност, логичко размишљање, опажање и креативност, а све те вештине неопходан су део припреме за школу. Дете ће се забавити уз теме у вези с прославом новогодишњих празника и на занимљив начин ће се припремити за писање слова и усвајање првих математичких појмова.

5. Новогодишња сликовница Симеон Маринковић

Поред тога што представља леп новогодишњи поклон, ова сликовница и радна свеска садржи читав низ задатака намењених развоју дечје креативности у предшколском добу: песме, приче и загонетке о Новој години и зими, новогодишњу позоришну игру, занимљиве задатке из математике и познавања природе, као и језичке и друге игре за развој говорне културе.

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa