КЦ Блог


01.11.2020

Писци препоручују: Ивана Лукић

Сваког дана током трајања Сајма књига „Креативног центра“ прочитајте које књиге препоручују наши познати писци за децу. Данашњу препоруку написала је Ивана Лукић.

........
Од великог броја одличних књига Kреативног центра издвојила бих неколико.

Од романа бих издвојила две књиге Јасминке Петровић. Од читања се расте је духовита дечја књига, која, поред веома поучног наслова, поручује да је могуће и у данашње време пробудити дечју радозналост, љубав према читању и да технологија може да се искористи у развијању правих вредности. Лето када сам научила да летим је прича о одрастању током летњег распуста на острву Хвару која се чита у даху, са осмехом и понеком сузом. Одлична књига за тинејџере (али и одрасле) јер нас учи животу и љубави.

 

Од едукативних књига издвојила бих Времеплов кроз лавиринте и Свезнање за децу. Обе књиге деци омогућавају да у игри – отварањем прозорчића и решавањем лавирината – стичу различита корисна и занимљива знања и спонтано развијају љубав према науци.

 

Од књига које својим илустрацијама увлаче читаоца у измаштани свет издвојила бих Јежеву кућицу, коју је илустровао Душан Павлић, и Српске народне бајке, коју је илустровао Добросав Боб Живковић.

 

 

Ивана Лукић (1977) ради као школски психолог и професор у XIV београдској гимназији. До сада је објавила четири књиге: Одељенски старешина (коаутор), Игра одрастања и (Не) питај ме како сам и Почетак нечег великог. Учествовала је као сарадник у изради неколико књига и уџбеника и писала је за часописе Тик-Так и National Geographic  Junior. Добитник је Награде Невен за 2014. годину за књигу Игра одрастања у области популарне науке и Награде Политикиног Забавника 2015. године за књигу (Не) питај ме како сам.
Коаутор је и водитељ креативно-психолошких радионица које се односе на различите теме намењене деци и одраслима. Била је и едукатор у камповима за децу. Воли да ради с децом и младима.

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa