КЦ Блог


22.12.2022

Празничне препоруке из „Креативног центра“

Стигла је зима, ближе се новогодишњи празници и празнична атмосфера се увелико осећа у ваздуху.
Само ишчекивање празника, кићење јелке и спремање божићних посластица довољни су за велику срећу. Овакви зимски дани идеално су време да се ушушкамо, скувамо себи чај и упустимо се у авантуре с јунацима из омиљених књига.

Препоручујемо вам пет књига које вама и вашем детету могу улепшати ове чаробне зимске тренутке.

 Мала књига радости

Ово је књига о малим стварима које доносе велику радост.

За сваки дан у години изабрана је једна активност, обична и свима доступна, и показано је како бављење њоме може учинити живот лепим и радосним. Откријте задовољство скакутања по барицама, пустите омиљену музику и покушајте да степујете, спустите се санкама низ снежну падину, направите теглу захвалности и – не заборавите да неког загрлите!

Ова књига ће вас упознати с разним занимљивостима из свих крајева света и подсетиће вас на много тога свакодневног и обичног што вас може развеселити. Уз њу ћете пронаћи разлог за радост сваког дана у години!

 

 

Деда Мраз

Писац Маури Кунас одувек је био у добрим односима с Деда Мразовом дружином. Захваљујући њему, и ви ћете моћи да се упознате са узбудљивим светом у којем живе Деда Мраз и његови вредни Мразуљци.

Ова књига, намењена предшколцима и млађим основцима, упознаће вас с планином Корватунтури и начином живота њених становника, који целе године вредно раде. Сазнаћете како се они припремају за прославу Божића и Нове године, на који начин путују, где носе поклоне и коме их дарују, као и како проводе слободно време и како се забављају и одмарају када се врате с далеког пута.

 

Петсон слави Божић

„Петсон слави Божић“ је једна од најпопуларнијих сликовница познатог шведског писца и илустратора Свена Нурдквиста, који је чувен по својим причама о авантурама чича Петсона и његовог мачка Финдуса.

Свен Нурдквист је одлучио да у овој сликовници своје јунаке стави пред изазове божићних припрема. Чича Петсон мора да среди кућу, да оде по јелку и у куповину намирница, и све то у последњи час, а још му се догодило оно што му је најмање било потребно – повредио је ногу. Шта ће се онда десити? Хоће ли му несташни мачак помоћи? И када је изгледало да ће то бити најгори дан од свих и да од славља неће бити ничег – стигло је изненађење…

Петсон прави Деда Мраза

У овој причи о чувеном чича Петсону и његовом мачку Финдусу описане су нове догодовштине тог популарног и неодољивог тандема.

Реч је о књизи за предшколце и млађе основце у тврдом повезу, с духовитим илустрацијама и много више текста него у сликовницама о овим јунацима. Како би обрадовао свог мачка Финдуса, чича Петсон је у тајности одлучио да направи механичког Деда Мраза, који ће моћи да се помера и да говори. Убрзо је схватио да је себи задао готово немогућ задатак… Финдус је на крају ипак добио свог Деда Мраза, баш онаквог каквог је желео, али ни сам Петсон није схватао како његова машина тако добро ради. Просто да се човек запита шта се то заиста догодило…

 

Прутко

Прутко је свакако један од најнеобичнијих јунака које ћете срести у дечјим сликовницама. На самом почетку приче несташни пас одвојиће Прутка од породице, а низ несрећних догађаја водиће га све даље од ње. Сви који га срећу у њему виде само обичан комад дрвета, а Прутко је заправо брижан отац који више од свега жели да се врати жени и деци. Изненадно појављивање једног деци добро познатог лика преокренуће Пруткову судбину и одвешће га ка срећном завршетку.

Ову несвакидашњу причу у стиховима, проткану хумором и узбудљивим ситуацијама, написала је Џулија Доналдсон, једна од најпопуларнијих дечјих списатељица у Великој Британији.Њене књиге су више од двадесет година у самом врху листа најпродаванијих књига за децу широм света.

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa