Књиге за труднице

Књиге за труднице су права подршка будућим мајкама јер нуде савете о томе како се припремити за порођај. Књиге за труднице су сигуран и поуздан водич кроз трудноћу јер садрже мноштво информација о томе шта све треба знати пре трудноће, током трудноће и након порођаја. 


Значај књига за труднице

Књиге за труднице својеврстан су водич кроз трудноћу намењен будућим родитељима, како мајкама тако и очевима. У књигама о трудноћи налазе се бројни савети о трудноћи и порођају, као и бројне информације у вези са исхраном, бригом о здрављу током трудноће, дојењем, бирањем имена и периодом непосредно након доласка бебе.

Свакој мајци потребно је омогућити здраву и безбрижну трудноћу и безбедан порођај како би донела на свет здраву и срећну бебу, па је тиме и важност оваквих књига посебно велика. Књиге о трудноћи садрже мноштво корисних савета, препорука и информација у вези са свим периодима трудноће као и периодом непосредно после порођаја, и зато представљају одличну подршку мајкама у овом важном раздобљу њиховог живота.

Како одабрати најбољу књигу о трудноћи

Трудноћа је веома узбудљив период за сваку будућу мајку. Посебно је важно да свака трудница буде у потпуности информисана о томе шта може очекивати током овог раздобља.

Најбоље књиге о трудноћи су оне у којима еминентни лекари пружају поуздане и корисне информације о томе како да беба и мајка остану здраве током трудноће. Корисне књиге за труднице су и оне које нуде објашњења како бринути о свом телу у току трудноће, дају препоруке у вези са исхраном и вежбама, пружају савете о правилној нези, очувању менталног здравља и садрже низ других препорука како се носити са свим променама које се дешавају у трудноћи.

Улога ових књига је да трудницама пруже што већу подршку и улију им сигурност. Због тога књиге о трудноћи углавном садрже детаљна објашњења о томе шта свака трудница може да очекује из недеље у недељу. Књиге о трудноћи често садрже и илустрације на којима је приказан развој и изглед бебе током девет месеци трудноће.

Шта да очекујете док чекате бебу

Шта да очекујете док чекате бебу ауторке Хајди Муркоф је најпродаванија књига о трудноћи,ако у Америци тако и широм света. Овај детаљан и свеобухватан водич садржи најсавременије информације о трудноћи – од периода зачећа, кроз девет месеци трудноће, до постпорођајног доба – све што будући родитељи треба да знају. Књига на најбољи могући начин пружа информације о томе шта све треба очекивати у трудноћи.

На јасан и свеобухватан начин представљено је обиље нових сазнања из области медицине, генетике и акушерства. Дате су корисне информације о многим важним темама које заокупљују труднице, као што су различити начини порођаја, пренатални скрининг, коришћење лекова за време трудноће итд.

Ова књига пружа сва потребна објашњења и одговоре на питања у вези са трудноћом и оним што се дешава с телом у току трудноће. Садржи мноштво неопходних података и практичних савета који ће сваку трудницу ослободити брига. Новина коју ова књига доноси су и савети за будуће очеве. Књига Шта да очекујете док чекате бебу, у издању Креативног центра, део је серијала Шта да очекујете… у комеј се налазе и књиге Шта да очекујете у првој години и Шта да очекујете у другој години.

Књиге за будуће мајке

За будуће мајке врло је важно да буду упућене у теме које се тичу бриге о здрављу у току трудноће и да знају које су вежбе за одржавање добре кондиције у овом периоду безбедне. Врло је значајно информисати се и о томе шта мајку очекује након порођаја, како би се трудница могла припремити још током трудноће.

Књиге о дојењу

Дојење је једна од најважнијих тема о којима све труднице желе детаљно да се информишу док чекају бебу. Неколико издања Креативног центра бави се темом дојења. Књига Пут ка успешном дојењу Марије Тарабе, саветнице за дојење, будуће мајке упознаје са предностима дојења. Нуди бројне информације о томе шта о дојењу треба знати пре порођаја, а шта након доласка из породилишта. О дојењу се говори и у књигама Шта да очекујете док чекате бебу и Прва година у џепу, која се бави исхраном, емоционалним развојем и игром у првој години живота.

Вежбање у трудноћи

Једна од најчешћих дилема свих трудница јесте да ли смеју да вежбају у трудноћи. Свака трудноћа је специфична тако да је најбоље да се о томе консултују са својим лекаром. Трудницама које могу и желе да вежбају препоручујемо књигу Фит у трудноћи с пилатесом ауторке Тамаре Ратковић, едукатора и професора кинезиологије.

Ова књига ће помоћи будућим мајкама да разумеју колико је важно вежбати и у периоду трудноће. Сваку пилатес вежбу прате детаљна објашњења као и предлози за могуће модификације, како би вежба била прилагођена трудници.

Избор имена за дете

Тема која је увек актуелна и која је веома важна за будуће родитеље је избор имена за дете. За све оне који имају дилема око избора имена за бебу препоручујемо издање Књига имена Биљане Дојчиновић. Ова књига је врло корисна за родитеље, али и за све остале који желе да учествују у бирању имена, јер садржи обиље занимљивости о пореклу и значењу бројних имена.

 

Корисни линкови

banka intesa