Резултати конкурса АВАНТУРЕ С ПЕТСОНОМ И ФИНДУСОМ за предшколске установе

23.07.2021

Објављени су резултати конкурса АВАНТУРЕ С ПЕТСОНОМ И ФИНДУСОМ за предшколске установе!

Почетком јуна ове године „Kреативни центар“ и Амбасада Шведске у Београду организовали су конкурс АВАНТУРЕ С ПЕТСОНОМ И ФИНДУСОМ, намењен предшколским установама на територији Србије.
Повод за конкурс било је објављивање књиге Авантуре с Петсоном и Финдусом Свена Нурдквиста, једног од најзначајнијих шведских илустратора и писаца за децу, који је у априлу прославио 75. рођендан.

Васпитачи коју су желели да учествују на конкурсу преузели су са сајта „Kреативног центра“ одломак из књиге Авантуре с Петсоном и Финдусом. На основу њега они су с децом из своје групе осмислили занимљиву језичку, ликовну или графомоторичку активност. Своје радове послали су као видео, фото-репортажу или као презентацију у Power pointu.

На конкурс је пристигло више од тридесет радова, а жири састављен од уредника у „Kреативном центру“ и представника Амбасаде Шведске у Београду одабрао је најкреативније.

Погледајте радове награђених предшколских установа:

ПУ Дечји дани, вртић Мрвица, Београд

ПУ Марија Мунћан, Мајданпек (рад 1 и рад 2)

ПУ Мече, Kарабурма, Београд

ПУ Савски венац, вртић Света Петка, Београд

ПУ Вртић животних вештина, Нови Београд

ПУ Вера Гуцуња, вртић Венчић, Сомбор

ПУ Наша радост, Kрупањ

ПУ Happy Kids, Београд

ПУ Kids Club, Јагодина

ПУ Стоногица, Сремска Митровица (рад 1 и рад 2)

Амбасада Шведске у Београду наградиће десет предшколских установа из којих су стигли најбољи радови са по једним примерком ексклузивног издања „Авантуре с Петсоном и Финдусом“. Све вртићке групе које су учествовале на конкурсу, а чији радови нису ушли у најбољих десет, добиће од „Kреативног центра“ сликовницу из серијала о крави Мами Му. Сви васпитачи и групе деце који су учествовали на конкурсу добиће дипломе или захвалнице за труд и креативност.

Амбасада Шведске у Београду и "Креативни центар" захваљују се свим предшколским установама на учешћу и дивним предлозима активности које су децу подстакле да уче кроз игру.

Корисни линкови

banka intesa