Резултати конкурса СВЕТ СЕ РАЗУМЕ СРЦЕМ

01.06.2023

Објављени су резултати конкурса за предшколске установе!

Током марта „Kреативни центар“ организовао је конкурс СВЕТ СЕ РАЗУМЕ СРЦЕМ, намењен предшколским установама на територији Србије.

Тема конкурса је била: Сликовнице као подстицај за разговор о емоцијама, а задатак васпитача био је да на основу прочитаног текста или одабраног одломка из неке од понуђених сликовница смисле с децом из своје групе занимљиву језичку, ликовну или графомоторичку активност, која ће за циљ имати да помогне деци да препознају, разумеју и именују различита осећања, као и да науче да о њима разговарају и успешно их контролишу.

Непосредан повод за расписивање овог конкурса било је објављивање неколико издања за најмлађе читаоце која говоре о емоцијама. То су четири књиге из едиције Гашина осећања, као и сликовнице Ми смо срећни и Све о осећањима.

Конкурсу је претходио и вебинар за васпитаче, а снимак можете погледати ОВДЕ.

На конкурс је пристигло скоро двадесет радова, а жири, који су чиниле три уреднице „Kреативног центра“ и једна психолошкиња, одабрао је пет најкреативнијих и наградио их комплетима издања наше издавачке куће.

Погледајте радове награђених предшколских установа:

1.      Предшколска група вртића „Лептирић“ (ЈПУ „Пчелица“) из Ниша и васпитачице Јелена Миленковић и Марија Глишић

2.      Мешовита група ППУ „Слонче Дамбо“ из Рипња и васпитачице Милена Јовановић и Драгана Аћимовић

3.      Предшколска група ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Омољице и васпитачица Александра Стојковић

4.      Млађа група вртића „Јасен“ (ПУ „Дреник“) из Београда, васпитачица Марина Обрадовић и педагог Ивана Путановић

5.      Млађа група вртића „Ципелићи“ (ПУ „Ракила Котаров-Вука“) из Лазаревца и васпитачице Сунчица Смиљанић, Тања Томић и Драгана Јоксимовић

Корисни линкови

banka intesa