Нове сликовнице Џулије Доналдсон

18.07.2024

Стигле су три нове сликовнице Џулије Доналдсон за најмлађе читаоце!

У питању су издања: Жабац на излету, Прехлађена пухица и Пуж морем скита на репу кита – сликовница мрдалица! Иза ових прелепих књига стоји чувени тандем који чине списатељица Џулија Доналдсон и илустратор Аксел Шефлер. Као и остале књиге поменутих аутора и ове је превео Дејан Беговић, а издавач је Креативни центар.

Сваких једанаест секунди у Великој Британији се прода једна сликовница Џулије Доналдсон! У периоду између 2010. и 2019. године у тој земљи продато је више од 27 милиона њених књига, што само потврђује резултате истраживања које је показало да је Џулија Доналдсон најтиражнија ауторка у протеклој деценији.

Сликовнице с прозорчићима Жабац на излету и Прехлађена пухица део су нове едицијеПриче из Жирове шуме. Јунаци ових прича су другари из шуме у чијим догодовштинама ће уживати најмлађи читаоци. У питању су картонске сликовнице с прозорчићима, препуне забавних рима и веселих илустрација. Једноставне и пажљиво римоване стихове деца ће лако памтити, па ће у поновљеним читањима и сама моћи да буду активни учесници у причи.

У сликовници Жабац на излету главни јунак са својим другарима креће на плажу, док Прехлађена пухица говори о томе како пријатељи помажу пухици да оздрави. Док читате ове приче, не заборавите да отворите прозорчиће који се налазе на свакој страни! Оно што се налази иза њих употпуниће уживање у причи.

Сликовницамрдалица Пуж морем скита на репу кита заснована је на истоименој сликовници Џулије Доналдсон. Децу очекују изненађења на свакој страни – делови који се мрдају, окрећу, извлаче. Да би открили шта ће се десити када јунаци ове приче крену на пловидбу око света, мали читаоци ће морати да померају покретне делове на странама књиге. Покретни елементи претварају ову сликовницу у интерактивну играчку, чиме се код деце подстиче интересовање за књиге од најранијег узраста.

За ауторски тандем Џулија Доналдсон – Аксел Шефлер Сандеј тајмс је рекао да су Џон Ленон и Пол Макартни дечјег издаваштва! Издања ових аутора заузимају најистакнутија места на полицама у књижарама широм света, а међу најпознатијим насловима су: Грозон, Гужва на метли, Зог, Прутко, Црвенци и Плавци… У издању Креативног центра до сада је објављено 18 књига Џулије Доналдсон, а нове наслове читаоци могу очекивати до краја године.

За све љубитеље плишаних играчака Креативни центар у понуди има лутке израђене по ликовима из књига Џулије Доналдсон. Међу њима је и љупка и мекана плишана играчка ПУЖ И КИТ, направљена према главним јунацима сликовнице Пуж морем скита на репу кита. Играчке су доступне на сајту и у књижарама Креативног центра.

Корисни линкови

banka intesa