КЦ Блог


22.12.2023

Едукативне књиге за децу

Погледајте препоруке наших едукативних књига за децу!

Дечју радозналост и интересовање за свет који нас окружује треба охрабривати, јер ако се навика трагања за одговорима развије у раном узрасту, она остаје присутна током целог живота. Велики подстицај у томе могу пружити едукативне књиге, које својим садржајима деци пружају прилику да истражују предмете и појаве и тако стичу знања о њима.

Међу едукативним књигама за децу издвајамо енциклопедије, атласе, као и бројне друге књиге уз које ће дете кроз игру и забаву усвојити важна знања о свету око себе.

Енциклопедије за најмлађе

Популарне енциклопедије из едиције Мали истраживачи садрже занимљиве и корисне податке, скривене иза прозорчића које треба отворити.

Ова едиција је намењена деци предшколског и млађег школског узраста. Ради се о издањима која нуде бројне занимљиве чињенице о разним темама, представљене разумљивим текстом и привлачним илустрацијама. Деци су посебно интересантне књиге из ове едиције због тога што садрже прозорчиће иза којих се крије још података – о свемиру, животињама, диносаурусима, занимањима...

Интерактивне енциклопедије

Деци предшколског узраста и млађим основцима биће занимљиве и интерактивне енциклопедије, које поред мноштва корисних података и одличних илустрација такође садрже и прозорчиће иза којих се крију бројне занимљивости.

Из едукативне интерактивне књиге о екологији Чувајмо нашу планету деца ће на забаван начин сазнати зашто је Земља идеално место за живот и с каквим се проблемима наша планета данас суочава. Књига Свезнање за децу приближиће деци области науке, културе и уметности, док ће уз Чуда технике научити како инжењери својим проналасцима мењају свет, а уз Математику се уверити да су нам математичка знања заиста неопходна у свакодневном животу.

Уз овај тип едукативних књига за децу мали читаоци ће се забавити, али истовремено и стицати знања, откривати и богатити свој свет.

Едиција С децом око света

Едицију С децом око света чине збирке обичаја, песама, игара и других занимљивости из разних делова света. Читајући књиге С децом око света 1 и С децом око света 2, читаоци ће пропутовати 40 земаља – 22 у првој и 20 у другој, упознаће њихове основне географске, природне, друштвене и културне одлике и вредности, као и народе који у њима живе.

Рано упознавање с различитим обичајима и погледима на свет доприноси развоју отворености и толеранције код деце. Учећи о различитим културама, деца упознају њихова богатства и вредности.

Атласи за децу

Атласи за децу су едукативне књиге помоћу којих деца могу много да сазнају о свету који их окружује. Поред географских карата, ови атласи обично садрже и илустрације и мноштво занимљивих информација. Идеалан су избор за децу која иду у вртић.

Два изузетно илустрована атласа – Мој атлас и Мој атлас животиња – објављена у сарадњи с француском издавачком кућом Larousse, намењена су деци од 6 до 10 година. 

Најмлађи читаоци ће на занимљив начин стећи прва знања о континентима, државама, као и о биљном и животињском свету. У сваком атласу налази се велики постер који ће обрадовати читаоце – карта света или слике животиња.

Историјске књиге за децу и младе

Едиција Овако се живело обухвата двадесет издања која говоре о свакодневном животу људи у прошлости, од праисторије до данашњих дана, на подручју средишњег Балкана. Текстови врсних стручњака, раскошне илустрације, благо музејских збирки и архива, као и резултати археолошких истраживања откривају узбудљиву прошлост, пуну нових, непознатих детаља.

Стил којим су ове књиге писане битно се разликује од уџбеничког, научног стила. Историјске теме обрађене су на оригиналан и живописан начин, те ће ова едиција бити права посластица за све оне које занима историја.

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa