КЦ Блог


04.05.2020

Креативни кућни вртић 6

„Креативни центар“ ће у наредном периоду, док траје прекид у раду прешколских установа, у форми редовног недељног обавештења, припремати за своје сараднике предлоге за различите активности са децом у кућним условима. Те предлоге ви касније можете прослеђивати родитељима електронским путем, објављивати на сајту установе или их на други начин учинити доступним вашим корисницима.

Ево шестог издања нашег Креативног кућног вртића у коме ћете наћи:

- Нове задатке у оквиру нашег електронског образовног материјала  за предшколце уз које деца време које проводе код куће могу да искористе припремајући се за школу на занимљив и  интерактиван начин. Уз малу помоћ родитеља, деца могу користити овај материјал на рачунару, таблету или телефону.

- У рубрици Путујемо од куће, ове недеље представили смо Турску. Прочитајте занимљивости о овој земљи и испробајте неке од интересантних активности из књига С децом око света 1 и С децом око света 2.

- За све оне које занима свемир, аутор књиге Астрономија, Никола Божић предложио је неколико занимљивих активности за астрономе почетнике.

- За љубитеље  српске историје, припремили смо занимљив историјски квиз уз помоћу кога путујемо у средњи век на територији Балкана. Питања из овог квиза преузета су из књига из едиције Овако се живело, која говори о свакодневном животу људи у прошлости, од праисторије до данашњих дана, на подручју средишњег Балкана. Претходне недеље представили смо и две књиге које деци и младима могу помоћи да се носе са стресним ситуацијама

Ове две активности намењене су старијој деци. Ипак, историјски квиз вам може послужити као идеја како да направите сличан и квиз на тему неког периода из историје, а вежбе које нудимо из књиге Твој дан без стреса могу бити корисне и млађој деци и одраслима у стресним ситуацијама.

- Представљамо вам  приручник за васпитаче Цртам, шарам и рукама стварам, који нуди бројне идеје за организовање графичко-ликовних игара и активности с децом јасленог узраста. Садржај и првих неколико страница из овог приручника можете прелистати ОВДЕ
Подсећамо вас и на нови приручник Невене Ловринчевић Ефикасна комуникација у вртићу, у коме су обрађене различите проблемске ситуације са којима се васпитачи сусрећу у свом раду, као и савети како реаговати у тим захтевним ситуацијама.

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa