КЦ Блог


31.10.2020

Стрррашне сајамске препоруке

Да ли сте упознали Грозона? Знате ли чега се уплашио страшни змај и ко истерује зеленог духа из школе? Волели бисте да откријете ко у покварном дому послушну децу преваспитава у хуље и преваранте? Препоручујемо вам неколико стрррашних књига са сајамским попустом!

Цене свих књига које данас представљамо снижене су за 25% у оквиру сајамске акције (важи на сајту kreativnicentar.rs и у нашим књижарама у Београду).
Сајам књига Креативног центра траје до 2. новембра, а за све оне које тих дана наруче књиге преко сајта достава ће бити бесплатна и важиће за поруџбине на територији Србије.

Грозон
Ова прича у стиховима говори о довитљивом мишу који, шетајући кроз „густ и таман гај“, измишља страшно шумско чудовиште Грозона и тако плаши сваку животињу која би да га поједе. Преокрет у причи настаје када се изненада показује да Грозон и није баш сасвим измишљено биће. Испричана вешто, ова поема заправо постаје идеално штиво за читање пред спавање. Од 1999. године, када је први пут објављена, књига је преведена на десетине језика широм света, штампана је у преко 10 милиона примерака и по њој су направљене позоришне представе које се играју на Вестенду и Бродвеју.
Онима који су већ читали сликовницу Грозон, препоручујемо њен наставак Грозоново дете!

  

Страшна прича и Страшно страшна прича
После сликовнице Страшна прича, која говори о змају који је сејао страх и трепет у једном краљевству све док се није сусрео с малим радозналим принцем који га је разоружао својим питањима, ауторка Ана Ђокић и илустартор Душан Павлић припремили су и наставак приче - Страшно страшну причу. Док у Страшној причи ауторка пише о страху и о томе како га надвладати, у наставку говори о свету у којем се буди Страшни Змај – о свету без цвећа и дрвећа у коме животиње живе у зоолошким вртовима и где сви гледају само у своје мобилне телефоне, а Страшног Змаја се више нико не боји.

  

Монструми су забавни
У овој несвакидашњој књизи најмлађе читаоце очекује преко 120 занимљивих задатака у којима су главни јунаци монструми - длакава, ћелава и раздрагана чудовишта! У вежбанци ћете наћи низ оригиналних идеја за доцртавање, као и слободан простор за цртање, у којем ће дете моћи слободно да искаже своју машту. Решавање логичких низова, бројење и пребројавање елемената у скупу, вежбе запажања и логичког размишљања само су неке од активности које нуди ова књига. Ту су и луди лавиринти, страшне слагалице и многи други задаци у којима ће дете уживати. На крају књиге налазе се решења задатака.

Да пукнеш од монструма
Духовита збирка страшних вицева са маестралним илустрацијама Добросава Боба Живковића! Слатко ће вас насмејати вицеви о духовима, вампирима, вештицама и осталим страшним створењима!

Неваљалци Духоловци
Михал и Филип, јунаци романа Неваљалци, увек су спремни да помогну свакоме ко је у невољи. Када њиховог друга из разреда почне да опседа присуство зеленог духа, дечаци крећу у интензивну потрагу како би духа истерали из школе. Да ли ће се Михалов и Филипов труд исплатити или ће све пасти у воду сазнаћемо на страницама ове књиге, која ће нас насмејати до суза. У наставку овог романа – Неваљалци Чаробњаци – двојица другара се баве  чаролијама….

  

Пампири, Длаковук и Јаднорог
Три романа из едиције Страаааааах и трепетттттттт која је намењена читаоцима основношколског узраста написао је Дарко Мацан, прави мајстор хорор прича. Без обзира на то да ли ћете се одлучити за Јаднорога, Длаковука или Пампире, Сенка, Атина и Јелисавета, три девојчице с посебним супермоћима, приредиће вам добру забаву, уз смех и таман толико језивих заплета да уживате у читању и праћењу њихових авантура. Пред вашим очима смењиваће се праве филмске сцене, које ће вас готово без даха водити кроз догодовштине необичних јунака све док не стигнете до самог краја и разрешења заплета.

    

Покварни дом
Роман познате чешке списатељице Данијеле Фишерове намењен је деци, али спада у оне књиге које ће са истим жаром читати и родитељи. Можете ли замислити несвакидашњи дом за децу – покварни дом – у којем злогласна управница Злоберта послушну децу преваспитава у хуље и покварењаке? А шта се све може десити ако вас родитељи повере опасној госпођи Штетковић сазнаћете из овог узбудљивог и духовитог романа за основце.

 

Чудовишта која смо волели 1-5
Серијал књига Чудовишта која смо волели Ранка Мунитића води вас на истраживачко путовање дуго три и по миленијума, кроз анализу легендарних личности из митова, бајки, horrora, science fictiona иheroic fantasy. Аутор се у пет књига бави испитивањем њиховог рађања у књижевности и преласком на филм и у стрип, трагањем за тајном њихове вечите привлачности и изазовности. У овим књигама, представљени су Ноа, Одисеј, Синдбад, Сиегфриед, Данте, Фауст, Пепељуга, Просперо и Гуливер и, уз њих, богови, богиње, сирене, вукодлаци, зомбији, вампири, мумије, сабласти, виле, вештице, чаробњаци, змајеви и друга чудовишта, као и посвећена места Олимп, Хад, Пакао, Камелот, и друга.

    

 
  

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa