Лектире за 1. разред

У обавезну школску лектиру за први разред основне школе (читање у наставцима) спада Јежева кућица, чувена поема Бранка Ћопића.


Креативни центар је ову књигу објавио у едицији Пустоловине за предшколце, с маестралним илустрацијама Душана Павлића. Поема Јежева кућица је врхунац Ћопићевог стваралаштва и спада међу најомиљеније књиге за децу. У овој књизи, као и у осталим књигама из ове едиције, деца ће открити нове лепе речи нашег језика и многе занимљивости из детињства писца.

У првом разреду основне школе часови домаће лектире реализују се у другом полугодишту. У првом разреду први пут се уводи читање текста у наставцима, на примеру Јежеве кућице Бранка Ћопића. Према плану који сам осмисли и одговарајућом динамиком, учитељ чита део по део Ћопићевог текста и разговара са ученицима о прочитаном на неколико планираних часова српског језика, мотивишући их да дело прочитају и сами.

У намери да се ученици од првог разреда навикавају на читање лектире у обавезном и слободном избору, успоставља се сарадња са школским библиотекаром, а одређени број часова се током године може реализовати у школској библиотеци.

Корисни линкови

banka intesa