Лектире за 3. разред

Поема Љутито мече Бранислава Црнчевића налази се у избору лектире за трећи разред (читање у наставцима). Креативни центар је објавио ову књигу у оквиру популарне едиције Пустоловине.


Песма је инспирисана борбом коју је сам аутор имао са својом ћеркицом око одласка на спавање. Као и остала издања из ове едиције и Љутито мече садржи објашњења непознатих речи и Пустоловни додатак из кога деца могу сазнати више о аутору. Књига Љутито мече је добила Награду Невен за илустрације Добросава Боба Живковића 2004. године. 

Духовита причa Јасминке Петровић Од читања се расте, са илустрацијама Добросава Боба Живковића, налази се у избору лектире за трећи разред (читање у наставцима). 

Познати ауторски тим бави се једним озбиљним проблемом на себи својствен начин – уз духовите илустрације прича нам причу о Тамари, која не уме ни да чита ни да пише иако већ иде у први разред основне школе. Ова књига чији је издавач Креативни центар добила је Награду Доситејево перо за 2013. годину.

У избору лектире за трећи разред су и одабране српске народне бајке и народне приповетке, које је Креативни центар објавио у оквиру своје популарне едиције Пустоловине за основце.

Корисни линкови

banka intesa