САЈАМ КЊИГА КРЕАТИВНОГ ЦЕНТРА

21.10.2021

Од 22. октобра до 5. новембра, на нашем сајту, као и у књижарама у Београду (Македонска 30 и Уроша Мартиновића 12) и у Нишу (Синђелићев трг 19), читаоце очекује САЈАМ КЊИГА КРЕАТИВНОГ ЦЕНТРА!

У том периоду више од 1000 издања тог издавача биће на попусту од 30%. (попуст се не односи на предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу).

За све оне који током сајамских дана преко сајта www.kreativnicentar.rs наруче књиге у вредности већој од 1000 динара, испорука на територији Србије биће бесплатна!

Током трајања сајма читаоце очекују препоруке књига на сајту овог издавача, као и радионице за децу које ће бити реализоване у књижарама.

Преглед наших издања између два Сајма књига можете погледати у ЈЕСЕЊИМ ВЕСТИМА ИЗ КРЕАТИВНОГ ЦЕНТРА.

Родитељи, учитељи и васпитачи биће у прилици да учествују на бесплатним вебинарима који ће бити одржани преко апликације Zoom:

  • У среду, 27. октобра, у 19 h, психолог Невена Ловринчевић представиће васпитачима свој приручник Ефикасна комуникација у вртићу. Сврха те књиге јесте да помогне васпитачима у томе да што ефикасније реагују у непредвиђеним, захтевним ситуацијама. 
    На овај вебинар се можете пријавити ОВДЕ.
  • Ауторка Зорица Нобл представиће учитељима своју књигу Супер задаци, супер прваци! у уторак, 2. новембра, у 19 h. Ова радна свеска, намењена ученицима првог разреда основне школе, садржи велики број тематски груписаних задатака који су су осмишљени тако да децу подстичу да самостално и активно долазе до решења проблемских ситуација.
    На овај вебинар се можете пријавити ОВДЕ.

  • У четвртак, 4. новембра, у 19 h, биће одржан вебинар Помозите детету да боље учи, на коме ће психолог Весна Јањевић Поповић представити родитељима изузетно користан приручник Учим да боље учим. За старије основце. Нека од питања која деца и родитељи често себи постављају, а овај приручник, са конкретним саветима описаним у више од 40 поглавља даје одговоре на њих, јесу Како побољшати памћење и концентрацију? Како радити домаће задатке делотворно и без стреса? Како успешније решавати контролне задатке? Како организовати време да га остане довољно и за слободне активности? 
    На овај вебинар се можете пријавити ОВДЕ.

Као и сваке године, Креативни центар је припремио много нових књига намењених различитим узрастима. Најмлађим читаоцима намењено је неколико нових књига конципираних као комбинација књиге и играчке, због чега су идеалне за развијање почетног позитивног односа према књизи. Животиње се купају и  Играчке се купају су издања са специјалним ефектом: у топлој води мрље магично нестају! Књиге за купање идеалне су за први сусрет деце са књигама јер кроз игру развијају љубав према читању у најранијем узрасту. Едиција Звучне књиге за децу богатија је за два наслова: прелиставајући књигу Музика света, деца ће кренути на своје прво путовање око света слушајући музику из разних земаља – из Грчке, Шпаније, Кубе, Јапана и других. У књизи Славни композитори деца ће чути одломке дела 12 великана музике, међу којима су Шопен, Моцарт, Вивалди, Бах, Бетовен и други.

 

   

Малишанима старијим од три године намењене су сликовнице Не плашим се више Симеона Маринковића, Ушло куче у сандуче Пеђе Трајковића, Како је Века вештица заволела бајке Ане Драговић Дрљевић, Бабарога Јелене Живановић, три сликовнице из едиције Мали врт као и две нове приче о крави Мами Му, које је илустровао Свен Нурдквист, читаоцима познат по серијалу о Петсону и Финдусу.

 

   

  

   

 

 

 

Ђура Ходалица је кратки хумористички роман Анте Томића са илустрацијама Добросава Боба Живковића који има све што добар роман за децу треба да садржи: јунаке с којима се лако идентификујемо, узбудљиве авантуре, много хумора и срећан крај. Намењен је читаоцима који већ самостално читају, али ће у њему подједнако уживати и други узрасти, нарочито родитељи малих читача.

Издвајамо и неколико издања домаћих аутора. Предшколцима и млађим основцима биће занимљива прича Веома Висока Вештица Катарине Ђурић. Оливера Недељковић, библиотекарка из Чачка, представила се млађим основцима збирком прича Успаванка за Месец, док је истом узрасту намењен роман Ринги Бу и чика Дрангулићев времеплов Мирјане Бјелогрлић Николов.

   

 

Свако од нас је добар у нечему, неко уме да изведе салто на трамбулини, неко је вешт са животињама, неко воли да чита књиге, а неко можда добро игра фудбал или вози скејт. То ко шта воли да ради нема ама баш никакве везе с тим да ли је реч о дечаку или девојчици. У свакој школи и сваком одељењу има таман довољно и једних и других за учење, игру и дружење. Управо једно такво шаренолико и весело друштво представила нам је ауторка Ламија Бегагић у својој новој књизи 22 двостиха о двоношцима. Нов роман Весне Алексић Дуго мачје лето намењен је млађим основцима. „Овај роман говори о великом распусту 2020, који је започео још 15. марта због појаве пандемије изазване вирусом корона. Том распусту су се деца веома обрадовала, али им је радост била кратког века јер су на распуст отишли сви – и родитељи, и баке и деке, и комшије… Потом су распуст покварила и многа друга ограничења, али, на срећу, почело је да се дешава и нешто лепо. Појавила се мачја породица, тако да је нека тамо светска епидемија сместа отишла у други план, бар за децу“, објашњава ауторка.

Јасминка Петровић обрадовала је ове године своје читаоце издањем 100 лица столица. Ради се о необичној књизи намењеној старијим основцима чија је главна јунакиња нико други до – столица. Приче о њених стотину лица илустровала су двадесет два изузетна и особена илустратора.

  

Тинејџери ће уживати у новом роману  Све што (ни)сам очекивала ауторке Драгане Младеновић са маестралним илустрацијама Душана Павлића. У питању је наставак књиге Све што (ни)сам желела, који је недавно освојио награду дечје критике за старији узраст Доситејево перо. У припреми је и трећа књига овог серијала, у којој се настављају узбудљиви догађаји главне јунакиње Нине Ковач и њених другара. Старијим основцима намењена је и књига У потрази за сунцем ауторке Иване Лукић, која је недавно освојила награду дечје критике Доситејево перо, као и духовит роман грчке списатељице Катерине Крис – Франц Квака. Писац без књиге.

 

    

 

 

Зашто не треба да будете савршен родитељ јесте нов приручник психолога Невене Ловринчевић у којој се говори се о најчешћим дилемама родитеља који данас васпитавају децу – како пронаћи праву меру између спутавања и слободе, које су последице инсистирања на успеху по сваку цену, на који се начин ухватити укоштац са улогом друштвених мрежа у животу деце и многим другим. 

Корисни линкови

banka intesa