КЦ Блог


23.05.2020

Вежбе за маму и бебу

Погледајте програм једног тренинга за маму и бебу који можете испробати код куће!
даље


18.05.2020

Међународни дан музеја – крените са нама у Мисију: Музеј!

Међународни дан музеја обележава се 18. маја од 1977. године широм света у циљу унапређења свести о важности музеја за развој друштва. Главни мото Међународног дана музеја јесте да су музеји важна средства културне размене, обогаћивања култура и развоја међусобног разумевања, сарадње и мира међу људима.
даље


14.05.2020

Значај мозгалица за развој интелигенције код деце

Представљамо вам издања у којима ће уживати сви љубитељи математичких и логичких изазова!
даље


13.05.2020

Едиција МИШКО ПИШКО

Књиге из едиције Мишко Пишко доносе нам приче о тешкоћама одрастања с којима се сусреће један мали дечак.
даље


11.05.2020

Креативни кућни вртић 7

Креативни вртић се са интернета враћа у вртићке собе!
даље


08.05.2020

ПУТУЈЕМО ОД КУЋЕ - С децом око света (Швајцарска)

Овако везани за кућу можда размишљамо о томе колико смо сви на свету слични. Носимо исте маске, на исти начин перемо руке и сви добијамо исте савете како да се чувамо. Али, сви се и разликујемо. Живимо на удаљеним крајевима планете, носимо другачију одећу, једемо различиту храну и имамо своје обичаје. Упознавање са другим културама веома је важно јер омогућава сваком детету лакше прихватање различитости. Такође, подстиче отвореност за креативно мишљење и боље разумевање сопствене личности. Зато смо за децу и родитеље припремили путовања за која се не мора изаћи из куће. Сваке недеље водимо вас у нову земљу и упознајемо вас са занимљивим поједоностима из живота деце у неком другом крају света. Искористите време које проводите у кући и путујте с нама! Oве недеље, путујемо у Швајцарску!
даље


07.05.2020

ЛЕКОВИТЕ ПРИЧЕ: ПА ШТА!

Причање прича може бити и лековито. У жељи да помогну родитељима и деци да што лакше прођу кроз овај период неизвесности и промењених животних навика, наши аутори и сарадници шаљу нам баш такве, лековите приче. Читајте их у кругу породице, разговарајте о прочитаном, надограђујте их и мењајте, а онда и сами стварајте своје приче и делите их с другима. Тако ћемо се сви осећати боље и из ових необичних околности изаћи креативнији и богатији!
даље


06.05.2020

Учимо да боље учимо

Крај школске године у виртуелним учоницама доноси бројне изазове – ђаци се суочавају са проблемима у мотивацији, одуговлачењем, потешкоћама у савладавању лекција.
даље


04.05.2020

Креативни кућни вртић 6

„Креативни центар“ ће у наредном периоду, док траје прекид у раду прешколских установа, у форми редовног недељног обавештења, припремати за своје сараднике предлоге за различите активности са децом у кућним условима. Те предлоге ви касније можете прослеђивати родитељима електронским путем, објављивати на сајту установе или их на други начин учинити доступним вашим корисницима.
даље


03.05.2020

ПУТУЈЕМО ОД КУЋЕ - С децом око света (Турска)

Овако везани за кућу можда размишљамо о томе колико смо сви на свету слични. Носимо исте маске, на исти начин перемо руке и сви добијамо исте савете како да се чувамо. Али, сви се и разликујемо. Живимо на удаљеним крајевима планете, носимо другачију одећу, једемо различиту храну и имамо своје обичаје. Упознавање са другим културама веома је важно јер омогућава сваком детету лакше прихватање различитости. Такође, подстиче отвореност за креативно мишљење и боље разумевање сопствене личности. Зато смо за децу и родитеље припремили путовања за која се не мора изаћи из куће. Сваке недеље водимо вас у нову земљу и упознајемо вас са занимљивим поједоностима из живота деце у неком другом крају света. Искористите време које проводите у кући и путујте с нама! Oве недеље, путујемо у Турску!
даље


02.05.2020

Књиге за добро расположење и мотивацију

Често се занемарује са колико стреса се у тинејџерском узрасту деца сусрећу у ономе што одрасли виде као свакодневан, нормалан живот. И живот тинејџера који по мишљењу родитеља има све, и даље је стресан.
даље


Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa