КЦ Блог


24.11.2021

Разговори са илустраторима: Алекса Јовановић

Алекса Јовановић већ неколико година успешно сарађује с "Креативним центром". Прва књига на којој смо заједно радили била је сликовница "Мачак Марко и друге приче", након чега је уследио занимљив приручник "Научите језик свог пса". Током ове године Алекса је радио на издањама из области популарне науке за децу – илустровао је књиге "Сирмијумска авантура" и "Витешка авантура с деспотом Стефаном" из наше нове едиције за основце "Изабери авантуру". Његове илустрације у тим издањима помажу младим читаоцима да, уз главне јунаке Анастасију и Димитрија, путују кроз време и ближе се упознају с догађајима који су се одиграли у Србији током XV века, као и да сазнају нешто више о античком Сирмијуму.
даље


22.11.2021

Примери реализованих језичких игара из приручника ЈЕЗИЧКЕ ИГРЕ У ГОВОРНОМ РАЗВОЈУ

Приручник ЈЕЗИЧКЕ ИГРЕ У ГОВОРНОМ РАЗВОЈУ намењен је свима онима који се баве развојем говора предшколске деце, а најпре васпитачима и студентима – будућим васпитачима. Овај приручник могу користити логопеди, али и родитељи који код куће стимулишу говорно-језички развој деце.
даље


19.11.2021

Пет књига за чуваре природе

Препоручујемо пет занимљивих књига о очувању животне средине!
даље


05.11.2021

Домаћи писци препоручују књиге које су волели као деца

Често се каже да књиге које прочитамо у детињству и младости више утичу на нас од оних које читамо као одрасли. Замолили смо неке од наших аутора да наведу књиге из детињства које су утицале на њих и њихово стваралаштво, које су их формирале као читаоце и које би препоручили данашњој деци.
даље


04.11.2021

Сајамске препоруке: КЊИГЕ ЗА ТИНЕЈЏЕРЕ

Препоручујемо занимљиве романе за старије основце!
даље


03.11.2021

Сајамске прeпоруке: КЊИГЕ ЗА МЛАЂЕ ОСНОВЦЕ

Представљамо неке од наших нових књига које могу бити занимљиве млађим основцима!
даље


 

banka intesa