КЦ Блог


15.09.2021

Крените у занимљиву авантуру у древни римски Сирмијум!

Са ауторкама књиге СИРМИЈУМСКА АВАНТУРА Јеленом Шупут и Гораном Лемајић разговарали смо о томе како је настало ово издање чији је циљ да младим читаоцима на занимљив начин приближи древну римску културу која је постојала на простору града Сирмијума, где се данас налази Сремска Митровица.
даље


06.09.2021

Авантуре насмејане девојчице вештице

Kњигу о Веома Високој Вештици написала је млада ауторка Kатарина Ђурић, а њена посебност скрива се у томе што је Kатарина првенствено илустраторка. Kако немамо често прилику да видимо цртаче у улози писаца, посебно наглашавамо да је у овом случају то била сасвим успешна комбинација. Са Катарином смо разговарали о томе како је настала ова књига и по чему је њена вештица посебна.
даље


05.09.2021

Разговори са илустраторима: Младен Анђелковић

Сарађујући с "Креативним центром", илустратор Младен Анђелковић опробао се у илустровању најразличитијих издања – од уџбеника, контролних вежби и радних листова за предшколце до сликовница, књига за читаоце почетнике, романа и књига са експериментима. Читаоци памте корице које је радио за серијал романа о авантурама девојчице Иве, а недавно је илустровао и занимљиву сликовницу "Вашар у Стрмоглавцу" из чувене едиције "Пустоловине за предшколце", као и роман "Дуго мачје лето" ауторке Весне Алексић.
даље


Архива

Сви блогови

Корисни линкови

 

banka intesa