КЦ Блог


07.09.2020

Полазак у вртић

Препоручујемо две занимљиве књиге које деци и родитељима могу олакшати полазак у вртић!

Шта све Ана зна… У ВРТИЋУ

Сликовница У вртићу део је серијала Шта све Ана зна..., који је написао Симеон Маринковић и илустровао Душан Павлић, а који је намењен  најмлађим читаоцима. Уз главну јунакињу Ану деца усвајају многа правила лепог понашања у различитим ситуацијама. Књиге из ове едиције садрже стране које се преклапају, а цртежи иза њих претварају сликовницу у интересантну играчку.

У вртићу мала Ана учи много тога: да веже пертле, да спакује ствари, учи како да се понаша за столом и игра с другарима из групе. У вртићу се и игра и учи, а Ана и њени другари заједно боје, броје, рецитују и забављају се у дворишту.

Редовним читањем ове сликовнице родитељи деци могу дочарати шта их све у вртићу очекује, а уз Анину помоћ  деца ће усвојити многе добре и корисне савете о боравку у вртићу.

Полазим у вртић

Радни листови Полазим у вртић Симеона Маринковића и Славице Марковић намењени су деци у узрасту од 3. до 4. године. Садржина ових радних листова односи се на природну и друштвену околину, на оно што је деци блиско и познато: на предмете и појаве, на породицу и на све оне који дете окружују у вртићу, на биљни и животињски свет. Теме су усмерене ка основним сферама дечјег развоја, а то су упознавање сопствене личности, развијање сазнања о другима и односа с њима и изграђивање сазнања о околини.

Решавање задатака из ових радних листова подстиче децу на разноврсне активности: да опажају, уочавају сличности и разлике, анализирају целину и делове, да пореде, придружују, групишу и класификују појмове, да уочавају и стварају правила и редослед, серијалне низове, да траже везе и асоцијације, као и да међусобно упоређују више елемената битних за решавање задатка. Задаци подстичу децу на то да запажају, замишљају и закључују. Књига садржи и 55 налепница.

Радни листови Полазим у вртић васпитачима и родитељима могу бити добар извор информација о напредовању детета у развоју. Они такође могу бити писани материјал којем се дете може враћати и тако пратити сопствене промене у разумевању света.

Настајање ове књиге од почетка су пратили тимови сарадника из предшколских установа из свих делова Србије, па са сигурношћу можемо рећи да су ови радни листови у потпуности прављени по мери деце и у складу с потребама васпитача.

 

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa